C16 Lodestar ®C16

Voľné mastné kyseliny palmového oleja.
C16 Lodestar ®C16 je najčistejšia forma kyseliny palmitovej 99,5%, je interným produktom, bez chute a zápachu, bod topenia je 55-60oC. Stráviteľnosť až 95%. Zvyšuje príjem energie, znižuje výskyt lipomoblilizačného syndrómu a pokles hmotnosti dojníc  v prvej fázy laktácie.
Z hľadiska prevencie reprodukčných ochorení snižujú výskyt ketóz, hepatosteatóz a pečeňových kóma, infekčných ochorení a bachorových dysfunkciou, atrofií ovárií a syndróm ovariálnych cýst.


CLA CLAME – P10

Konjugovaná kyselina linolová (CLA) patrí do skupiny omega – 6 polynenasýtených mastných kyselín. Jej základná schopnosť je ovplyvňovať metabolizmus tukov a energetickú bilanciu a zdravie organizmu. Práve vplyv na energetický metabolizmus po otelení a prvej tretine laktácie je hlavným účelom využitia vo výžive dojníc. Organizmus dojníc sa lepšie a rýchlejšie regeneruje a zvyšuje jeho produkčné schopnosti. CLA má priamy vplyv na nárast dojivosti hlavne u vysoko produkčných dojníc a na lepší profil mliečneho tuku a tuku v svalovom tkanive.


Formafat®

Osvedčeným zdrojom dodatočnej energie v prvej fáze laktácie sú chránené tuky. Ich aplikáciou sa znižuje výskyt lipomoblilizačného syndrómu a pokles hmotnosti dojníc  v prvej fáze laktácie.
Z hľadiska prevencie reprodukčných ochorení snižujú výskyt ketóz, hepatosteatóz a pečeňových kóma, infekčných ochorení a bachorových dysfunkciou, atrofií ovárií a syndróm ovariálnych cýst.
Formafat je chránený proti odbúravaniu v bachore vznikom väzieb vápnika a mastných kyselín, ktoré štiepia pri pH nižšom, ako je v bachore (t.j. pri pH okolo 3 v sleze).
Formafat prispieva k zlepšeniu plodnosti, zvýšeniu dojivosti a obsahu tuku v mlieku.

leták


SALMATE®

Je prírodný zdroj omega 3-polynenasýtených mastných kyselín – EPADHA. Až 45%-ný obsah prírodnými antioxidantmi stabilizovaného rybieho oleja (lososovitých) umožňuje nízke dávkovanie. Výrazný by-pasový účinok EPADHA zabezpečuje vysoký stupeň absorpcie v tenkom čreve. Podporuje tvorbu progesterónu a potlačuje tvorbu prostaglandínu, čím znižuje embryonálnu mortalitu a výrazne zvyšuje percento zabreznutých kráv. Zvyšuje denný nádoj mlieka pri zachovaní mliečneho tuku aj bielkoviny.